• магазини, 0 продукти
Michelin ALPIN 6

Michelin ALPIN 6

/72% · зима · · : Premium

B
C
A
Michelin ALPIN 6
проверете наличността на Michelin ALPIN 6
ширина
профил
размер на джантата

Съдържание:

конкуренти

Michelin Alpin 6 е зимна гума, която е била обширно тествана от различни автомобилни организации по различни измерения, показвайки широк спектър от качества, отговарящи на нуждите на шофьорите, търсещи безопасност и ефективност по време на по-студените месеци. Постоянно оценяването по всички фронтове е балансът на гумата и нейното представяне по различни покрития. Това се отбелязва особено върху способностите й в ледени условия, където демонстрира супериорно захващане и управление. Освен това, ниското съпротивление при въртене и минималното износване не само я правят екологично приятна опция, но също така осигуряват дълготрайност, намалявайки разходите за притежание с времето.


Забележително е, че Michelin Alpin 6 показва похвално представяне на сухи улици, с прецизно управление и сигурни шофьорски качества дори на границата, потвърждавайки посвещението на Michelin за безопасност на шофьорите и увереност. Гумата поддържа сигурни характеристики на мокри улици, с добра спирачна мощност въпреки посочените слабости в поведението при аквапланиране и, в по-малка степен, при мокро управление в конкретни тестове. Тези характеристики подчертават надеждността на гумата в разнообразни и предизвикателни условия за шофиране, включително зимни сценарии, където безопасността е от съществено значение.


Относно недостатъците, Alpin 6 показва някои области на по-слабо представяне, като например в съпротивата на аквапланиране странично и, според един източник, в категорията за спиране на сняг. Въпреки това, тези аспекти изглеждат относително незначителни, когато се вземат предвид общите мощни характеристики на гумата.


Това, което изпъква Michelin Alpin 6, според резултатите от тестовете, не е само представянето й, а също и иновативните й функции, като жлебовете на грайферите се разширяват по време на износването на гумата, запазвайки ефективността си през целия жизнен цикъл. Това също допада на подхода на Michelin към устойчивостта и представянето.


Ефективността на горивото и намалените екологични отпечатъци са други критични проблеми, които се адресират от Alpin 6, като няколко теста посочват ниска консумация на гориво и намалено тегло на гумата като основни предимства. Въпреки това, от друга страна, определени тестове указват на по-високо съпротивление при въртене, което може да окаже влияние върху разхода на гориво.


Въпреки тези качества, съществува постоянно забележка, че цената й е от по-високия клас, отразявайки премиум статуса на гумата в линията на Michelin и на по-широкия пазар. Въпреки това, за шофьорите, ценящи безопасността, устойчивостта и представянето в разнообразие от зимни условия, Michelin Alpin 6 се явява като забележително препоръчителен избор, воплъщаващ смесицата от технологична иновация и шофьорска сигурност, за която Michelin е известен.

размери

Michelin ALPIN 6 се изработва в 72 размери, като се започне от 185/65 R15 до 195/55 R20.
покажете цените

Runflat


подобни гуми

сравнение: гуми, подобни на Michelin ALPIN 6

хронология

2018

Michelin ALPIN 6 е стартиран и замени Michelin Alpin 5.

2019

Michelin ALPIN 6 е тестван 3x (Automotorsport,...)

2020

Michelin ALPIN 6 е тестван 7x (ADAC,...)

2021

Michelin ALPIN 6 е тестван 6x (AutoMotorSport,...)

2022

Michelin ALPIN 6 е тестван 8x (ADAC,...) и спечели теста на Autobild 215/55 R17.

2023

Michelin ALPIN 6 е тестван 3x (ADAC,...)

постижения

най-добър
сухо спиране
Adac 2023
Adac 2023
Autobild 2022
TyreReviews.com 2022
най-добър
сцепление със снега
Adac 2023
Adac 2023
Autozeitung 2022
Autoexpress 2022
най-добър
аквапланинг - кръст
Adac 2023
Adac 2023
Autozeitung 2022
най-добър
аквапланинг - надлъжен
Adac 2023
Adac 2023
Tuv 2021
най-добър
комфорт
Autoklubcr 2022
Autobild 2021
Autobild 2019
най-добър
мокра обработка
Autoklubcr 2022
Autoklubcr 2021
Automotorsport 2019
най-добър
спиране на мокра настилка
Adac 2023
Adac 2023
най-добър
обработка в сухо състояние
Automotorsport 2021
Autoklubcr 2020
най-добър
външен шум
Adac 2023
най-добър
Завиване в мокър кръг
Autobild 2020

Michelin ALPIN 6 в тестовете на гуми

всички тестове на гуми, в които е участвал Michelin ALPIN 6:
ADAC тест на зимни гуми 2023 205/60 R16
добър
класиран на #2 от 16
име въздействие върху околната средабезопасност при шофиране
най-добри стойности в теста22.1
Michelin ALPIN 62 2.3
покажи подробности за теста
ADAC тест на зимни гуми 2023 225/45 R17
добър
класиран на #2 от 16
Заето впечатляващо второ място сред 16-те конкуренти, MICHELIN ALPIN 6 показа забележително представяне, което му донесе крайната оценка "Добър". Известен с точните си и безопасни характеристики при границата на сухите пътища, гумата също така демонстрира общо безопасно представяне на мокри повърхности, допълнено от много високи очаквани пробеги. Нейният лек дизайн и нисък разход на гориво допълнително подчертават нейното привлекателност. Въпреки че се отличи в много аспекти, тя леко подвижи с леки слабости в поведението при боково акумулиране и мокро управление. На зимните пътища тя достигна солидно представяне, със снежни разстояния за спиране, леко под средното и измервания на зацепването леко над средното. Тя отлично се справи с управлението, благодарение на достатъчните резерви за безопасност и точност и постигна надсредни резултати в измерванията на спиране на леда. Екологичното въздействие на MICHELIN ALPIN 6 беше впечатляващо, похвали се с значително над средния живот в теста на износването, минимално износване на гумите и отлична ефективност благодарение на ниската си тежест и показателите за разход на гориво.
име въздействие върху околната средабезопасност при шофиране
най-добри стойности в теста1,82,0
Michelin ALPIN 61,8 2,3
покажи подробности за теста
Autoexpress тест на зимни гуми 2023 225/45 R17

класиран на #6 от 7
В конкурентно поле Michelin Alpin 6 се нареди на шесто място от седемте състезатели. От последното си оценяване през 2019 г., Alpin 6 показа последователно изпълнение, въпреки че не успя да повтори предишния си успех на трето място. Този път неговите силни страни бяха най-забележими в снежни условия, където той заема третото място сред конкурентите си в оценките въз основа на сняг. Все пак, гумата се прояви по-слабо в мокри условия, изоставайки с над два процента от лидерите и на шесто място. Неговото изпълнение на сухи повърхности показа стабилно, но преден ограничен баланс, заедно с незначително по-бърза загуба на сцепление в сравнение с конкурентите. Положително е, че неговата икономичност при горивото показва значително подобрение, като вече се равнява на най-добрите в своя клас. За съжаление, това напредване беше затъмнено от мястото му на последно място в ранглистата на кабинния шум, отразявайки предишното му изпълнение през 2019 г.
Autoexpress тест на зимни гуми 2022 225/45 R19

класиран на #6 от 6
Завършването на 6-то място от 6-ма състезатели, Michelin ALPIN 6 демонстрираше представяне, което, въпреки че завърши последно, беше близко конкурентно с най-близките си съперници. Имаше минимално разстояние, което го отделяше от другите състезатели, основно от третият Ханкук, подчертавайки, че в практически условия разликите бяха незначителни. Впечатляващо беше, че дизайнът на гумите, който позволява каналите да се разширяват при износване, гарантира ефективност през целия си живот. Тази характеристика се прояви особено в сняг, където показа супериорно праволинейно ускорение и спиране. Дори постигна първото място в снягова траливост, значително подобрение спрямо миналите си представяния. Въпреки това, това подобрение в зимно сцепление изглежда компрометираше неговите способности за мокро управление, където беше по-малко впечатляващ. Въпреки това, неговото представяне в мокри условия беше отличено с превъзходно спиране и стабилно управление, подчертавайки усещане за безопасност. В сухи условия, въпреки че гумата изглеждаше малко мека, запази конкурентното си положение относно разхода на гориво. Тази нюансирана оценка подчертава последователното и надеждно представяне на ALPIN 6 в разнообразни условия, илюстрирайки ангажимента на Michelin към иновациите и безопасността.
име общ брой точки
най-добри стойности в теста100
Michelin ALPIN 698.5
източник: www.autoexpress.co.uk
ADAC тест на зимни гуми 2022 215/60 R16
добър
класиран на #4 от 17
Michelin Alpin 6 се представи впечатляващо по време на оценката си, осигурявайки 4-та позиция измежду всички конкуренти, срещу които беше поставена. Гумата беше възхвалена за своята добре избрана производителност, показвайки отличие по различни повърхности с особена сила на ледени условия, заедно с изключително ниско триене. Тя не показваше значителни слабости, което я занимава с окончателна оценка 'Добре'. Този похвален резултат подчертава нейната надеждна и последователна производителност, което я прави особено препоръчителна за потребителите, които търсят надеждна зимна гума, която се отличава в осигуряването на безопасност и издръжливост по различни зимни местности.
име мокърсухснягледсъпротивление при търкалянешумизносване
най-добри стойности в теста2,01,81,41,81,52,71,5
Michelin ALPIN 62,42,02,41,92,62,82,0
покажи подробности за теста
Autoklub ČR тест на зимни гуми 2022 225/45 R17

класиран на #3 от 8
Защитав се на почетно трето място сред осем конкуренти, Michelin Alpin 6 показа възможностите си в строга оценка. Забележително, тази гума се откроя за изключителното си представяне в специфични дисциплини, задавайки стандарта в комфорт, сцепление на сняг и управление на мокър път. Такива характеристики подчертават нейната компетентност в успешното справяне с разнообразни и предизвикателни зимни условия. Въпреки липсата на подробни коментари или финална оценка в записите от теста, ясно изразените предимства на гумата в тези критични области подчертават нейната обща надеждност и отлично представяне през зимата.
име общ брой точкимокърсухсняг
най-добри стойности в теста103,6108,3100,2102,1
Michelin ALPIN 6101,5105,297,7100,5
покажи подробности за теста
източник: www.autoklub.cz
ADAC тест на зимни гуми 2022 185/65 R15
добър
класиран на #4 от 16
Забезпечавайки похватна 4-та позиция от 16-те състезатели, Michelin Alpin 6 доказа своята стойност в здрава оценка, спечелваща "Добро" крайно оценка. Тази гума се отличи чрез балансирана производителност на всички повърхности, отбелязана с ниско гориво и изключително ниско износване, последното получаващо най-големи похвали. Тя не показа значителни слабости, изпъквайки като особено препоръчителна. Нейните силни страни обхващаха различни условия без конкретен дисциплините, отбелязани като абсолютно най-добри или области, където завърши на последно място, подчертавайки нейната универсална способност и надеждност за зимно шофиране.
име мокърсухснягледсъпротивление при търкалянешумизносване
най-добри стойности в теста1,71,91,81,91,72,51,5
Michelin ALPIN 62,32,52,02,31,7 2,62,0
покажи подробности за теста
Autozeitung тест на зимни гуми 2022 225/45 R17
силно препоръчително
класиран на #3 от 8
Осигурявайки похвално трето място сред осем състезатели, Michelin Alpin 6 беше оценен с окончателен вердикт "Силно препоръчителен". По време на оценките гумата показа балансирано поведение на мокри повърхности, с плавни преходи на границата и силно представяне както в спиране, така и в тестовете за акуапланиране. На сухи пътища, въпреки че гумата прояви минимална реакция на внезапни промени в посока и леко забавена реакция на волана, което доведе до недостатъчно прехвърляне в завоите, ефективността й при въртене можеше да бъде подобрена. В снежни условия тя се отличи със сцеплението си, въпреки че не постигна най-доброто спиране. Alpin 6 беше стабилна при завои като за слалом, все пак й липсваше крайният захват, нужен за по-високи скорости. Забележително беше, че се отличи в конкретни дисциплини, изпълнявайки впечатляващо в Акуапланиране - кръст и показа забележително сцепление на сняг.
име мокърсухсняг
най-добри стойности в теста147143147
Michelin ALPIN 6130119134
покажи подробности за теста
източник: www.autozeitung.de
Autobild тест на зимни гуми 2022 215/55 R17
примерен
класиран на #1 от 19
Сигурни заета позиция, завършвайки първи сред 19 конкуренти, Michelin Alpin 6 бе отбелязан за своето общо представяне в строги оценки, печели последната оценка "Примерен". Този конкретен гума се отличаваше с подкупуващи шофьорски характеристики под всички видове зимни условия, проявявайки точен отговор на волана и спортно, но динамично управление, заедно с похвално висока милаж на живот. Въпреки изключителното си представяне, бе отбелязан за висока цена. Освен това, Michelin Alpin 6 показа несравними знания в сухо спиране и милаж, описвайки неговите изключителни възможности в критични области на представянето на гумата, закрепвайки позицията си като лидер в оценката.
име мокърсухснягтекущи разходи
най-добри стойности в теста2+2+2+2+
Michelin ALPIN 62+ 22+ 2+
покажи подробности за теста
източник: www.autobild.de
Tyre Reviews тест на зимни гуми 2022 225/45 R17

класиран на #7 от 9
име
Michelin ALPIN 6
източник: www.tyrereviews.com
Autobild тест на зимни гуми 2022 215/55 R17

класиран на #3 от 56
име спирачен път на мокра настилкаспирачен път на сняг
най-добри стойности в теста32,825,4
Michelin ALPIN 634,126,4
име общ брой точкизимамокърсухсъпротивление при търкаляне
най-добри стойности в теста1102301,21501,21202,4109,6
Michelin ALPIN 61050283,86480,06194,291,6
покажи подробности за теста
източник: reifenpresse.de
име общ брой точкимокърсухснягсъпротивление при търкалянешум
най-добри стойности в теста8,79,69,3101010
Michelin ALPIN 67,77,29,3 7,069
покажи подробности за теста
източник: www.auto-motor-und-sport.de
ADAC тест на зимни гуми 2021 225/50 R17
добър
класиран на #2 от 18
име мокърсухснягледшумизносване
най-добри стойности в теста1,61,91,52,12,71,5
Michelin ALPIN 62,32,12,42,23,11,5
покажи подробности за теста
източник: www.adac.de
ADAC тест на зимни гуми 2021 195/65 R15
добър
класиран на #3 от 16
име мокърсухснягледшумизносване
най-добри стойности в теста1,61,91,92,02,62,0
Michelin ALPIN 62,51,9 2,22,0 3,12,0
покажи подробности за теста
източник: www.adac.de
Autobild тест на зимни гуми 2021 205/55 R16
примерен
класиран на #2 от 20
име мокърсухснягсъпротивление при търкалянеизносване
най-добри стойности в теста2+2+11-1
Michelin ALPIN 6222+2-1
покажи подробности за теста
източник: www.autobild.de
име спирачен път на мокра настилкаспирачен път на сняг
най-добри стойности в теста32,127,3
Michelin ALPIN 634,929,1
покажи подробности за теста
източник: www.autobild.de
Autobild тест на зимни гуми 2020 225/55 R17
примерен
класиран на #3 от 10
име мокърсухсняг
най-добри стойности в теста2+2+1
Michelin ALPIN 62+ 22
покажи подробности за теста
източник: www.autobild.de
име общ брой точкимокърсухсняг
най-добри стойности в теста101,1103,4102,8100
Michelin ALPIN 698,6697,499,299,4
покажи подробности за теста
източник: www.autoklubcr.cz
име спирачен път на сухоспирачен път на мокра настилкаспирачен път на лед
най-добри стойности в теста13,914,816,4
Michelin ALPIN 615,715,531,2
покажи подробности за теста
източник: www.autonavigator.hu
AutoMotorSport тест на зимни гуми 2020 225/50 R17
много добър
класиран на #4 от 10
име мокърсухснягсъпротивление при търкалянешум
най-добри стойности в теста9,58,79,9109
Michelin ALPIN 68,28,7 6,999
покажи подробности за теста
ADAC тест на зимни гуми 2020 205/55 R16
добър
класиран на #2 от 15
име мокърсухснягледшумизносванеразход на гориво
най-добри стойности в теста1,32,01,82,12,51,01,8
Michelin ALPIN 62,02,52,12,22,61,52,1
покажи подробности за теста
източник: www.adac.de
ACE тест на зимни гуми 2020 225/50 R17
препоръчан
класиран на #5 от 9
име общ брой точкимокърсухснягсъпротивление при търкалянешум
най-добри стойности в теста200674860189
Michelin ALPIN 618567 4645164
покажи подробности за теста
източник: images.ace.de
име общ брой точкизимамокърсухсъпротивление при търкалянешум
най-добри стойности в теста101,6299,9299,9100101,1100,7
Michelin ALPIN 698,4291,9295,496,287,698,8
покажи подробности за теста
източник: www.autoexpress.co.uk
име общ брой точки
най-добри стойности в теста8,9
Michelin ALPIN 67,9
покажи подробности за теста
източник: www.auto-motor-und-sport.de
Autobild тест на зимни гуми 2019 225/45 R17
примерен
класиран на #3 от 20
име мокърсухснягтекущи разходи
най-добри стойности в теста2+2+11-
Michelin ALPIN 62+ 22+1-
покажи подробности за теста
източник: www.autobild.de
име спирачен път на мокра настилкаспирачен път на сняг
най-добри стойности в теста29,224
Michelin ALPIN 630,424,7
покажи подробности за теста
източник: www.autobild.de

разпределение на изпитните оценки

100% (6x)85% (10x)
много добърсилно препоръчителнопримерендобърпрепоръчан
1x1x4x9x1x

оценки x размер на колелото

R15R16R17
85% (2x)88% (5x)93.3% (9x)

оценки x ширина

185/xx Rxx195/xx Rxx205/xx Rxx215/xx Rxx225/xx Rxx
85% (1x)85% (2x)90% (3x)90% (3x)93.6% (7x)

Въпроси и отговори

  1. Къде се произвежда Michelin ALPIN 6?

    Michelin ALPIN 6 се произвежда в Испания/германия.

други модели на Michelin